fbpx 🐟Saltindbagt pighvar | opskrifter | GastroFun.dk

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar
Sidst ændret:
Onsdag den 29. juli, 2020 - 09:28
Beskrivelse

Der er næsten ingen fisk, der kan måle sig med pighvar, og den skal helst tilberedes så simpelt som muligt, hvis du spørger mig.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar går altid rent hjem, når der kommer gæster, og det er en fantastisk ret! Den er smuk, enkel og helt vildt lækker.

Wow-faktoren er jo heller ikke sådan at kimse af, når man skærer i dejen, og den saftige fisk kommer til syne.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

En sikker vinder. Fisken bliver så fantastisk saftig! Her vil jeg vise dig, hvordan du gør.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Hviletid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
1500 g Hvedemel
2000 g Salt (fint)
400 g æggehvider (svarende til cirka 10 stk.)
  Vand
1 Pighvar (min var stor - cirka 2,5 kg)
  Krydderurter (friske, fx. persille, rosmarin, løvstikke og timian)
Vejledning
  1. Kom mel, salt og æggehvider i en skål og bland det sammen.

  2. Tilføj lidt vand, imens du rører det hele sammen, så dejen samler sig.

  3. Vend dejen ud på bordet og ælt den sammen, så den bliver smidig.

  4. Del dejen i to og rul dem ud i to lige store runde stykker. Størrelsesmæssigt skal de passe til pighvaren plus cirka fem centimeter.

  5. Fjern hovedet fra pighvaren (jeg brugte det til min sauce) og indmaden.

  6. Skyl fisken godt indvendigt og læg den ovenpå det ene stykke dej.

  7. Læg friske krydderurter ovenpå fisken. Brug de krydderurter, du synes giver mening. Jeg brugte en blanding af persille, rosmarin, løvstikke og timian, svarende til cirka 3 hele bundter.Saltindbagt pighvar

  8. Læg det andet stykke dej ovenpå fisken.Saltindbagt pighvarSaltindbagt pighvar

  9. Tilbered den i 40 minutter ved 200 grader varmluft og lad den herefter hvile i 15 minutter på køkkenbordet.Saltindbagt pighvar

  10. Servér. Velbekomme.

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Saltindbagt pighvar

Læs også
Pighvar sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Stegt pighvar
Opskrift
Per Asmussen
Hel bagt pighvar med røget oksemarv
Opskrift
Muusmann Forlag
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier